Vägen till mindfulness med mat, träning och tankar

Att nå mindfulness handlar om att ha ett strukturerat liv, där man inte stressar upp sig över onödiga saker och har ett lugn inom sig. Det är inte alltid det lättaste att nå, utan krävs mycket arbete. Många är det som strävar efter mindfulness, och som känner att det är någonting som skulle göra deras liv mycket lättare. Och självklart är det så. Bäst för att nå mindfulness är att ha ordning och reda. Om man är en virrig människa, kan det vara bra att sikta mot rutiner, och att kontrollera sina tankar. Man kan också tänka på vad man äter. Många glömmer bort hur insidan av kroppen påverkar både utsidan, och våra tankar och känslor. Många har säkert hört uttrycket ”som balsam för själen”, och det är lite så man ska se exempelvis mat. Att laga mat på goda recept ger inte bara harmoni när du lagar maten (många är det som känner en avslappning när de står vid spisen), utan det är endorfiner som utlöses när smaklökarna nås av maten. Och du får också mycket energi av den goda maten, vilket självklart ger dig energi till att träna, planera, arbeta och mycket mer. Mat är mycket viktigt, och om man slarvar med den är det svårt att nå äkta mindfulness. Mer om mat och mindfulness kan du läsa i den här artikeln från Svenska dagbladet.

träning

Och träning är ju också viktigt för att må bra och känna ett lugn. Exakt vad man tränar spelar faktiskt ingen roll. Det handlar om att göra av med överskottsenergi och se till så att kroppen får den rörelse som den behöver. Lika viktigt är frisk luft och man ska gärna försöka ta minst en promenad om dagen för att få sin dos.

tankar

Sen är det självklart det här med tankarna som är viktiga för att nå ett inre lugn. Det är mycket svårt, men man måste inse att endast en själv är ansvarig för sina känslor. Och när man väl har insett det kan man också påverka hur man mår. Försök att konstant påminna dig själv om att du är bra, värdefull och underbar på alla sätt och vis. Kanske kan du sätta upp lappar runt om i ditt hem? För när du läser lapparna lurar du sen hjärnan att tro på det.