Skaffa fördelar med kosttillskott vid träning

Om du tränar mycket och har tydliga mål med din träning kan du få stora fördelar av att ta kosttillskott. Med komplettering av kosten får du näringsämnen med bra egenskaper som stärker din allmänhälsa och samtidigt gör din träning mer effektiv. För den som är seriös med träningen är det viktigt att känna till vilka egenskaper alla näringsämnen har och hur de kan påverka din prestation och ditt välmående.

Med kosttillskottet vitae pro får du en sammansättning av essentiella mineraler och vitaminer, alla av hög kvalitet. Tillsammans verkar de för att behålla de naturliga funktionerna i din kropp. Detta är ett av de mest sålda kosttillskotten, både i Sverige och Norden. VitaePro innehåller viktiga ingredienser för dina leder och muskler, och förbättrar också funktionen hos din blodcirkulation, hjärtat och immunsystemet.

Rätt näring för god träningseffekt

löpiningEtt bra kosttillskott förser din kropp med nödvändiga vitaminer och mineraler, så att du kan få fullt utbyte av din träning. För att förbättra effekten är det också viktigt att tänka på vad du äter, då även detta påverkar kroppens fettförbränning och muskeluppbyggnad. Om du vill förbränna fett är det bäst att inte äta mycket kolhydrater just före passet. Fokusera istället på att få i dig fett och protein. Du kan exempelvis äta nötter eller keso, vilket ger dig energi men samtidigt inte hämmar din fettförbränning.

Det är viktigt att du rör på dig och undviker för mycket stillasittande när du inte tränar. När du får upp pulsen frigörs viktiga signalämnen så kallade myokiner, tack vare muskelsammandragningarna i kroppen. Dessa myokiner färdas runt med blodet och motverkar uppkomsten av låggradig inflammation.

För att få en god effekt av din träning är det också viktigt att du äter tillräckligt mycket mat. Sex av tio som utsätter kroppen för hård träning har samtidigt energibrist skriver SVT. Det är dåligt för hälsan och kan även ge en sämre träningseffekt.