Populär yogi

Det är lite som är mer avslappnande och rogivande för själen som just yoga, idag skriver vi mer om detta ämne, som vi i princip inte kan sluta att prata om. Vi har tidigare skrivit om goda måltider, något som även det ger väldigt mycket livsglädje och livskvalitet.

En person som är lite av yogans ansikten utåt är numera Yoga Girl. Det är en ung svenska som vid arton års ålder lämnade Sverige för ett nytt liv, i Västindien. Men det många inte vet är att samma tjej, Rachel Bråthen hade en jobbig tonår och kämpade sig fri, mer om detta läser vi om i en artikel i DN.

Från fattig till världskänd

avslappning yoga tjejYoga Girl har hela 1,3 miljoner följare på Instagram och är i dagsläget 26 år gammal och bor på Aruba, men uppväxt på Lindingö som hon några år tidigare lämnade för ett helt nytt liv på en annan plats i världen. Hon köpte då en flygbiljett till Costa Rica tillsammans med två vänner och flög iväg till en helt ny verklighet. Hon insåg direkt att hon valt rätt väg.

I artikeln beskriver Yoga Girl sin tonår som destruktiv och hon rökte minst ett paket cigaretter om dagen samtidigt som festandet avlöste varandra. Inom sig hade hon mycket smärta och sorg, präglad av sin familj och sina svåra uppväxtår.

Ja yoga kanske inte hjälper mot riktigt allt men det hjälper mot mycket, särkskilt om man tror på den läkande och lugnande kraften. Många som är rastlösa och stressade skulle nog må bra av att ta riktigt djupa andetag och verkligen slappna av i olika yogapositioner som hunden, soluppgången och barnet. Men för andra kanske annat kanske hjälper mer, så som simning, bada bastu, en lång löprunda eller kanske en innebandyträning. Alla är ju olika och gillar olika saker, men det betyder inte att det inte går att kombinera till exempel ishockey och sedan ett långt pass yoga.