Balans i kropp och själ

pexels-photo-31263-largeAtt finna balans i livet, i sin kropp och själ är något som många strävar efter. Det handlar om att må bra i sig själv, i sin omgivning och fysiskt. Det kan vara en väg tillbaka från att må dåligt, eller ett sätt för att se till att man inte hamnar i en ond cirkel.

Det finns massor av saker man kan göra för att försöka få till en bra balans i kropp o själ, att göra saker för att må så bra som möjligt. Om man har en obalans i sitt välmående, vare sig det gäller kropp, själ eller båda, så behöver man ofta bryta en gammal vana för att få det bättre.

Många vänder sig till yoga

Det är en klassiker att vända sig till yoga, som idag utövas av många som strävar efter att hålla sig friska, sunda och må bättre. Men faktum är att yoga inte bara är ett sätt att träna sin kropp fysiskt, det handlar också om att kunna slappna av och arbeta med kontroll av både kropp och sinne.

Kosten är en viktig del

För att få balans i sitt liv är kosten en viktig del. Kosten ger oss inte bara fysisk energi utan ger oss också kraft. Ork och kapacitet till att hitta sig själv, göra det man vill och tänka bra tankar. En kost med mindre kolhydrater, mindre kött och mer grönsaker är att föredra, och man skall undvika halvfabrikat och socker. Det kan även vara en god idé att äta någon typ av kosttillskott för att få i sig det som man missat via kosten, för att mjuka upp kropp och leder, läs mer på https://www.vitaepro.se/.

Adrenalinkick och annat för välmående

Konstigt nog så är det många kan behöva göra något lite galet för att få en stor dos av adrenalin lite då och då. I Dagens Nyheter kan man läsa om att man faktiskt blir gladare och friskare av att ta kallbad. Kallbad blir en stresschock som skapar avspänning i kroppen Det frigörs då en dos av hormoner, adrenalin och endorfiner i kroppen. Annat som ger välmående är att motionera överlag, att acceptera sig själv som man är, fokusera på styrkor istället för brister och umgås med människor man tycker om, skriver tidningen MåBra.