Anledningar att träna yoga

Det finns flera anledningar till att börja träna yoga, vissa med mer tyngd än andra givetvis. Här listas både fördelar med yogaträning och vd som händer när du börjar träna yoga.

Det första som bör sägas om yoga är att träningsformen får dig att svettas mer än andra sorters träningsformer. Detta är för att yoga, hör och häpna, är mer fysiskt ansträngande då träningen fokuserar på att ställa sig i lite udda ställningar och sedan hålla positionen. Att man då börjar svettas en del efter en stund är alltså inget som ska förvåna. Men det är inte bara svettningar som händer när man börjar träna yoga. Här är en lista inspirerad av tidningen Femininas artikel i ämnet om några andra saker som händer med din kropp när du börjar med yoga:

  • Du blir vig – men i början känner du dig ungefär lika smidig som ett kylskåp så tro inte att du ska bli smidig som en katt det första du blir utan det kommer senare.
  • Träningsvärken är inte att leka med – en ovan yogare kanske tror att yoga inte är speciellt ansträngande, men där får man tänka om eller man kommer i alla fall att märka av att så inte är fallet efter att man själv testat några pass, träningsvärken efter yoga är inte nådig.
  • Alla är nybörjare i början – nej du kommer inte att bli nästa Yoga Girl efter några få pass och nej du kommer heller inte att få bra balans det första du får, men lugn, allt går att träna upp så ju längre du tränar desto bättre kommer du att bli så ge inte upp i första taget.
  • Din kropp gör ljud du inte visste kunde göras – på en yogalektion hörs allt och ingenting så räkna med att du kommer höra din kropp göra en del ljud du inte visste var möjliga och samma från övriga deltagare, så du behöver i alla fall inte skämmas och det kan ju vara skönt att veta.
  • Du kommer bli frälst – även om träningen kanske inte går som du tänkt sdig de första gångerna ska du räkna med att efter ett par pass så kommer du att vara hooked, det blir alla som testat yoga, det är bara ren fakta.